Vindfjellsamarbeidets føremelding

Her følger offisiell rapport vedr preparering av turløyper i Vindfjelltraktene. (se også eget løypekart med angivelse av parkering/utgangspunkt)

Fredag 8. desember 2017:

Mildværet de siste to dagene har ødelagt det skiføret vi hadde. Men, værvarslet for de neste dagene tyder på at vi skal få påfyll av snø etter førstkommende helg.


Lørdag 2. desember 2017:

Torsdag ble den søndre delen av løypenettet grunnpreppet og i dag fortsetter vi med det øvre terrenget. Det bør komme mere snø før forholdene blir tilfredstillende, men det er gode muligheter for å ta seg en skitur. En må være oppmerksom på at i terrenget vil det stikke opp bl.a. lyng og gress noen steder, og i myrområder har fuktigheten fryst til is. Men, hvis det ikke blir altfor mildt nå i helga og framover, har vi et glimrende utgangspunkt og grunnlag for preparering av løyper når det kommer mere snø.


Torsdag 30. november 2017:

De siste dagene har det falt ca. 25-35 cm snø i Vindfjelltraktene! Vi starter grunnpreparering i dag torsdag og fortsetter inn mot helga. Vi kan av hensyn til andre aktiviteter ikke sette spor på skogsbilveiene ennå. Inntil spor kan kjøres på disse oppfordrer vi våre brukere av skiløypene til å gå på ski ved siden av veiene eller til fots langs om det er ønskelig mellom løypene. Ved ferdsel etter veiene må en være forberedt på biltrafikk og utøvelse av andre aktiviteter.
Derfor kan vi ikke sette spor som vanlig på skogsbilvegene. I terrenget skal vi gjøre så godt arbeid som mulig med den snøen som har kommet. 

GOD TUR!   

Følg løypemaskinen HER.

Vær-historikk

Følg andre løypemaskiner i distriktet:
SKRIM

Støtt oss! Klikk deg inn på "Støtt samarbeidet" i menyen til venstre å vær med og bidra til preparerte skiløyper.  :-)

  
Røde kors:     
Årum-stua er åpen i sesongen, hvis ikke annet er opplyst, fra lørdag morgen kl.1000 til 1800 og søndag fra kl.1000 til 1500. I vinterferien og påsken er det åpent alle dager. Det selges mineralvann, vafler, sjokolade, te og kaffe. Røde kors er på plass fredag kveld og kan selvfølgelig yte bistand til alle som har behov for en hjelpende hånd hele døgnet . Kan kontaktes på kanal 8 på sikringsradioen eller på vår telefon 98033849.

Henstilling: De som ønsker å gå fristil, bør ta hensyn til de klassiske sporene. Der det er kjørt to spor i trasèer som går på bilveger er det en mulighet å skøyte i midten. Utgangspunkt er da Løvås. De klassiske sporene blir totalt ødelagt ved å gå fristil! Og til dere som går på beina i løypene våre : slutt med det. Skiløyper kjøres opp for de som har ski på beina! Det er nok av brøyta skogsbilveger i distriktet til å gå tur på.

En bønn til hunde-eiere til slutt: Da det brukes betydelige ressurser for å preparere skiløypene i distriktet for skiløping, hadde det vært fint om dere kunne vise hensyn når løypene er nypreparert! Tenk også på de som kommer etter dere i sporet og fjern eventuell hundemøkk.

GOD TUR !