Vindfjellsamarbeidets føremelding

Her følger offisiell rapport vedr preparering av turløyper i Vindfjelltraktene. (se også eget løypekart med angivelse av parkering/utgangspunkt)

Søndag 17. februar: Vi freser og preparerer deler av løypenettet i dag. Til uka skal vi kjøre opp igjen løypene ned mot Vindfjelltunet, da det er meldt litt kaldere vær noen dager.

Torsdag 14. februar: Det er mildvær i Vindfjelltraktene om dagen og har vært det siden mandag 11. februar. På dagtid går temperaturen opp mot 6-7 varmegrader og det er nesten ikke minusgrader om natta. Det betyr at det er krevende forhold for løypepreparering. Vi ødelegger løypetraseene ved å kjøre slik snøkonsistensen er nå.

Allikevel skal vi gjøre et forsøk i morgen ved å kjøre så mye som mulig der løypenettet går på skogsbilveg. Vi kan ikke garantere et perfekt resultat. Langtidsvarslet tyder på at det kanskje skal bli kaldere fra onsdag/torsdag til uka.

Oppdatering kl.12:30 (14/2): Beskjed fra løypekjører: Overraskende nok blir resultatet av prepareringen meget bra. Temperaturen i lufta er ca 6 varmegrader over hele skauen, men snøen er kald. GOD TUR!

jomfrutur-des-2018


Følg løypemaskinen HER.

Støtt oss! Klikk deg inn på "Støtt samarbeidet" i menyen til venstre å vær med og bidra til preparerte skiløyper.  :-)

  
Røde kors:     
Årum-stua er åpen i sesongen, hvis ikke annet er opplyst, fra lørdag morgen kl.1000 til 1800 og søndag fra kl.1000 til 1500. I vinterferien og påsken er det åpent alle dager. Det selges mineralvann, vafler, sjokolade, te og kaffe. Det er kun mulig å betale med kontanter. Røde kors er på plass fredag kveld og kan selvfølgelig yte bistand til alle som har behov for en hjelpende hånd hele døgnet . Kan kontaktes på kanal 8 på sikringsradioen eller på vår telefon 98033849.

Henstilling: De som ønsker å gå fristil, bør ta hensyn til de klassiske sporene. Der det er kjørt to spor i trasèer som går på bilveger er det en mulighet å skøyte i midten. Utgangspunkt er da Løvås. De klassiske sporene blir totalt ødelagt ved å gå fristil! Og til dere som går på beina i løypene våre : slutt med det. Skiløyper kjøres opp for de som har ski på beina! Det er nok av brøyta skogsbilveger i distriktet til å gå tur på.

En bønn til hunde-eiere til slutt: Da det brukes betydelige ressurser for å preparere skiløypene i distriktet for skiløping, hadde det vært fint om dere kunne vise hensyn når løypene er nypreparert! Tenk også på de som kommer etter dere i sporet og fjern eventuell hundemøkk.

GOD TUR !